Nieuws

Alpaca mest opruimen en verwijderen

Waarom Alpaca mest opruimen?

Alpaca’s zijn zindelijke dieren: doorgaans kiezen ze één vaste plek in het gras uit waar ze hun behoefte doen. Alpaca’s zijn gevoelig voor diverse wormen in het maag- en darmkanaal.

Het grootste gezondheidsrisico voor alpaca’s zit in de parasieten. Van de endoparasieten – de wormen in het maagdarmkanaal en de leverbot – zijn sommige goed te behandelen en hebben geen restverschijnselen. Andere veroorzaken zeer ernstige ziekteverschijnselen en kunnen zelfs leiden tot de dood. Probleem is resistentie van ontwormingsmiddelen.

Voor de gezondheid van Alpaca’s is het daarom van belang dat de mest op regelmatige basis wordt opgeruimd om wormbesmetting te voorkomen.

(Lees hier meer over worminfecties)

Logic mestveger

Het opruimen van Alpacamest is een tijdrovende klus. De Logic MSP120W is speciaal ontwikkeld om mest van bijvoorbeeld paarden en Alpaca’s op een snelle manier uit de weide te halen.

Alpaca mest opruimenDoorgaans zijn Alpaca weides goed afgegraasd. Door de eenvoudige hoogte instelling kan de MSP120W worden aangepast aan de conditie van weide. Voor weides waar de Alpacamest is ‘ingetrapt’ wordt aangeraden de optionele rij springveren te gebruiken om de mest los te krijgen van de grond.

Door de eigen motor kan de mestveger door ieder voertuig met trekhaak getrokken worden. Met de gashandel kan de gebruiker alleen op die plekken vegen waar mest ligt.

(Klik hier voor prijzen en technische informatie over de MSP120W)

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van de MSP120W om Alpacamest op te vegen? Neem vrijblijvend contact met ons, we staan u graag te woord.

Scroll to top